Web Oficial del Sindicat ASA-C
NOTÍCIES destacaDES //
separador
separador
separador
separador
separador
separador
separador
separador

Documents destacats //
separador
icono pdf
separador
icono pdf
separador
icono pdf
separador
icono pdf
separador
icono pdf
separador
icono pdf
separador
icono pdf
separador
icono pdf
separador

09/01/2010
III Conveni del Transport Sanitari
a Catalunya.


Tal i com es va acceptar a l’acord del Departament de Treball, es va signar la pròrroga del Conveni fins el 31 de desembre del 2013, sense cap millora. S’hi han incorporat les condicions pactades al Preacord anterior, i modificat les condicions de contractacions i causes d’inaplicació del Conveni per part de les Empreses. Un altre pas enrere per part dels que fins ara ens representen.


III Conveni del Transport Sanitari a Catalunya.

09/01/2010
Acord sobre la retallada salarial
dels treballadors del Transport Sanitari.


El passat mes de maig la Generalitat va emetre una Ordre on retallava en un 3’21% els pressupostos destinats a les empreses que treballen pel Departament de Salut, i s’aconsellava la retallada salarial del 5% als funcionaris. La Patronal ACEA i moltes altres empreses que presten serveis pel Catsalut, van decidir traslladar aquesta despesa als nostres salaris, tot i no ser funcionaris.

Els Sindicats majoritaris al sector de la Sanitat van acordar presentar una demanda conjunta contra aquesta mesura il·legal. Com ve succeïnt des dels inicis del nostre sector, els nostres representants es van desmarcar i van iniciar negociacions amb ACEA, al Tribunal Laboral de Catalunya. Finalment, desprès de diversos intents, quan semblava que no es cediria a les intencions d’ACEA i amb una convocatòria de vaga inminent, la Patronal i la Comissió Paritària de seguiment del Conveni, havent exhaurit les negociacions, es van citar per darrera vegada al Departament de Treball per tal de pactar els serveis mínims durant la vaga. L’endemà ens van presentar un preacord que es va sotmetre a votació per part dels treballadors del sector, en el que s’acceptava la retallada del 2’5% del salari i la congelació durant 4 anys més de l’IPC.


Preacord sobre la retallada salarial del 2’5%

09/01/2010
9a convocatÒria del TÈcnic de Transport Sanitari a l’IES.


Resultat de la prova teòrica.

+ informació: Enllaç a la web de l’IES

09/01/2010
Es publica el nou conveni estatal.

Amb data de 5 de juliol del 2010 es va publicar al BOE el nou Conveni del Transport Sanitari a l’Estat Espanyol.


IV Conveni del Transport Sanitari a l’Estat Espanyol.

09/01/2010
El sindicat USOC demanda 63 treballadors del TSU a l’Alt PenedÈs i el Garraf.

La Unió Sindical Obrera de Catalunya, al·legant irregularitats en el procès, ha demandat a 63 dels 101 treballadors de l’empresa Transport Sanitari de Catalunya – Grup Condal, a l’Alt Penedès i el Garraf, juntament amb la representació de l’Empresa i els sindicats UGT i CCO. Els treballadors van signar una sol·licitut d’assemblea a l’Empresa, per tal de plantejar la revocació del Comitè d’Empresa; que en aquell moment estaba format exclusivament per delegats d’USOC.

Les parts van ser convocades el 6 de juliol del 2010 al Jutjat Social nº3 de Barcelona però degut a un problema de distribució, les citacions no van arribar a tots els destinataris. A l’acta van acordar prorrogar la vista fins l’octubre del 2010 i incloure-hi el sindicat ASAC. La direcció de l’Empresa es va comprometre a fer entrega de totes les citacions als treballadors, tan aviat com arribin. Tanmateix, i per tal d’evitar el gran problema organitzatiu que suposaria haver de cobrir gairebé ? parts dels treballadors, l’Empresa procurarà els medis perquè el que ho vulgui pugui fer una designació de poders notarials.


09/01/2010
Nou ComitÈ d’Empresa al Lot 7 del Concurs de Transport Sanitari Urgent.

Desprès d’un llarg procès de revocació de l’anterior Comitè d’Empresa, el 8 de juny del 2010 es van celebrar eleccions al Lot 7 del Concurs de Transport Sanitari Urgent (Alt Penedès i Garraf), a l’empresa TSC – Grup Condal. Des de la Direcció del Sindicat volem agraïr l’esforç de la Secció Sindical d’ASAC, que va obtenir més de 2/3 parts dels vots. Moltes felicitats!


09/01/2010
La Patronal ACEA pretÈn limitar
la pluriocupaciÓ dels treballadors
del sector.


El maig del 2010 ACEA va emetre una circular on prohibia que els treballadors del Transport Sanitari prestin els seus serveis a d’altres empreses d’ambulàncies i ONGs.

Des d’ASAC entenem que per la part de les empreses adjudicatàries del Concurs del TS a Catalunya, no entren en concurrència entre elles. Doncs l’adjudicació dels serveis per territoris evita que existeixi competència entre les Empreses. Respecte als serveis per ONGs, mentre el servei sigui de caràcter voluntari i no retribuït, la concurrència seria entre les Empreses i les ONGs. Però com no hi ha jurisprudència al respecte, no queda clar que es pugui traslladar la responsabilitat al treballador.


Circular d’ACEA sobre la no concurrència.

CONTACTE | 652.325.747 | info@asa-c.org